Miód: odżywia leczy pielęgnuje
Autor: Frank Renate
Wydawca: Wyd. RM ISBN: 978-83-7243-643-6 Stron: 116 Format: 16.5 x 21 cm Oprawa: miękka Waga: 0.10 kg |
Niniejsza książka jest skierowana do wszystkich, którzy chcieliby wiedzieć, jak na przestrzeni wieków patrzono na zdrowotne działanie miodu, jak przekazywano sobie tę wiedzę, wreszcie w jaki sposób ocenia się zalety produktu pszczelego z dzisiejszego punktu widzenia oraz jaką rolę odgrywa miód w obecnym żywieniu.
Są tu informacje na temat powstawania miodu, jego składu, wartości odżywczych, pielęgnacyjnych i zdrowotnych, a także prawidłowego przechowywania i możliwości spożycia. Książka zawiera również przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: dania główne, ciasta, desery, napoje dla dorosłych oraz dzieci.
Tę książkę polecamy nie tylko pszczelarzom, ale także wszystkim, którzy chcą wiedzieć więcej na temat miodu i jego właściwości zdrowotnych.