Co może miód?
Autor: Helena Noskowicz – Bieroniowa
Wydawca: Emilia Język: polski ISBN 978-83-88391-16-3 Stron: 203 Oprawa: miękka |
Kolejna, lecz arcyciekawa pozycja przeznaczona dla konsumentów miodu i pozostałych produktów pszczelich. Wśród wielu pozycji dotykających tej problematyki, wyróżnia się świeżym podejście, lekkim, przystępnym i czytelnym nawet dla laika tekstem.
Na tle historii i współczesnego pszczelarstwa pokazuje zastosowanie w profilaktyce i leczeniu wszelkich produktów pszczelich. Po raz pierwszy przedstawiona jest lista miodów będących Produktami Tradycyjnymi, co może być szczególnie przydatne dla osób cierpiących na alergie, gdyż alergicy powinni stosować profilaktycznie produkty pszczele pochodzące z rejonu ich zamieszkania.
Również pszczelarze, oferujący swym klientom produkty pochodzące z ich własnych pasiek, mogą wykorzystać wiedzę i argumenty zawarte w tek książce, do ich promocji. Polecamy.