Badania naukowców potwierdzają pozytywny wpływ spożywania czekolady na nasze samopoczucie oraz obniżenie poziomu stresu.
Belgijska czekolada muśnięta bogactwem natury to doskonałe połączenie zarówno na zimowe wieczory, jak i na ciepłe, letnie poranki.
Składniki: czekolada mleczna 89%, jabłka liofilizowane 5,7%, żurawina liofilizowana 2,8%, miód w proszku 1,4%, pierzga pszczela mielona 1,1%. Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej min. 32,8%,
Pierzga to źródło witalności. Szczególnie polecana w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, w chorobie układu nerwowego.
Pierzga surowiec zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, PP, E, D, K, H, składniki mineralne: P, S, Cl, K, Ca, Na, Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si oraz enzymy: inwertazę, katalazę, pepsynę, trypsynę, lipazę, laktazę.
Ponadto pierzga zawiera 3% kwasu mlekowego. Ma właściwości odżywcze, odtruwające i antybakteryjne.
Wszystkie czekolady są ręcznie wytwarzane i zdobione.
W ofercie posiadamy również większe czekolady oraz czekolady ciemne i białe.