Badania naukowców potwierdzają pozytywny wpływ spożywania ciemniej czekolady na poprawę pracy mózgu i opóźnienie procesu starzenia się organizmu. Zawarte w niej składniki wspomagają układ krążenia, znacznie poprawiają samopoczucie oraz redukują poziom stresu.

Belgijska czekolada muśnięta bogactwem natury to doskonałe połączenie zarówno na zimowe wieczory, jak i na ciepłe, letnie poranki.
Składniki: czekolada 89,3%, wiśnie liofilizowane 4,2%, jabłka liofilizowane 4,2%, pierzga pszczela mielona 2,3%. Masa kakaowa w czekoladzie min. 60%

Pierzga to źródło witalności. Szczególnie polecana w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, w chorobie układu nerwowego.
Pierzga surowiec zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, PP, E, D, K, H, składniki mineralne: P, S, Cl, K, Ca, Na, Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si oraz enzymy: inwertazę, katalazę, pepsynę, trypsynę, lipazę, laktazę.

Ponadto pierzga zawiera 3% kwasu mlekowego. Ma właściwości odżywcze, odtruwające i antybakteryjne.

Wszystkie czekolady są ręcznie wytwarzane i zdobione.
W ofercie posiadamy również większe czekolady oraz czekolady mleczne i białe.