grupy zorganizowane

Muzeum pszczelarskie znajdujące się na terenie „Sądeckiego Bartnika” oferuje szereg atrakcji dla grup zorganizowanych. Zaliczamy do nich m.in.:

 

  • zwiedzanie strusiarni i stajni hucułów oraz kucyków

  • przejażdżki konne

  • plenery malarskie i fotograficzne

  • wędkowanie w stawie parkowym

  • dzieciom zabawy w „Pszczelej wiosce”

  • w zimie kulig połączony wedle życzeń klientów z grillem, ogniskiem i pieczeniem kiełbasy

  • organizację tzw. „Wesołych biesiad”, podczas których można:

  • posłuchać muzyki ludowej i pośpiewać

  • skosztować wspaniałych przysmaków, przygotowanych na miejscu: imponujących rozmiarów chleba domowego, smalcu własnej roboty, ogórków kiszonych, mięs z grilla, a także specjalności kuchni „bartnickiej” – piernika miodowego o wdzięcznej nazwie „Vigor”, którego nazwa jest nazwą gatunku pszczoły miodnej, słynącej z dużej odporności i pracowitości.

  • Wypić zgodnie z polską tradycją, grzańca z miodu pitnego „Bartnik”, który otrzymał Srebrny Medal w Republice Południowej Afryki, podczas Międzynarodowego Kongresu Pszczelarzy „Apimondia” 2001,

  • możliwość wykonania profesjonalnych zdjęć okolicznościowych (np. ślubnych) w pomieszczeniach Muzeum lub w pięknej scenerii parku muzealnego

  • możliwość skorzystania z noclegów o wysokim standardzie

  • organizowanie innych imprez na życzenie klientów, po wcześniejszej rezerwacji i uzgodnieniu kosztów, Muzeum bowiem dostosowuje się do możliwości finansowych zamawiającego.

 

 

 

Muzeum/ Goście indywidualni

 

Muzeum przewiduje również ciekawą ofertę dla osób indywidualnych.

 

 

  • zwiedzanie strusiarni i stajni hucułów oraz kucyków

  • przejażdżki konne

  • wędkowanie w stawie parkowym

  • dzieciom zabawy w „Pszczelej wiosce”

  • w zimie kulig połączony wedle życzeń klientów z grillem, ogniskiem i pieczeniem kiełbasy

  • skosztować wspaniałych przysmaków, przygotowanych na miejscu: imponujących rozmiarów chleba domowego, smalcu własnej roboty, ogórków kiszonych, mięs z grilla, a także specjalności kuchni „bartnickiej” – piernika miodowego o wdzięcznej nazwie „Vigor”, którego nazwa jest nazwą gatunku pszczoły miodnej, słynącej z dużej odporności i pracowitości.

  • Wypić zgodnie z polską tradycją, grzańca z miodu pitnego „Bartnik”, który otrzymał Srebrny Medal w Republice Południowej Afryki, podczas Międzynarodowego Kongresu Pszczelarzy „Apimondia” 2001,

  • możliwość wykonania profesjonalnych zdjęć okolicznościowych (np. ślubnych) w pomieszczeniach Muzeum lub w pięknej scenerii parku muzealnego

  • możliwość skorzystania z noclegów o wysokim standardzie

  • organizowanie innych imprez na życzenie klientów, po wcześniejszej rezerwacji i uzgodnieniu kosztów, Muzeum bowiem dostosowuje się do możliwości finansowych