
grupy zorganizowane
Muzeum pszczelarskie znajdujące się na terenie „Sądeckiego Bartnika” oferuje szereg atrakcji dla grup zorganizowanych. Zaliczamy do nich m.in.:
-
zwiedzanie strusiarni i stajni hucułów oraz kucyków
-
przejażdżki konne
-
plenery malarskie i fotograficzne
-
wędkowanie w stawie parkowym
-
dzieciom zabawy w „Pszczelej wiosce”
-
w zimie kulig połączony wedle życzeń klientów z grillem, ogniskiem i pieczeniem kiełbasy
-
organizację tzw. „Wesołych biesiad”, podczas których można:
-
posłuchać muzyki ludowej i pośpiewać
-
skosztować wspaniałych przysmaków, przygotowanych na miejscu: imponujących rozmiarów chleba domowego, smalcu własnej roboty, ogórków kiszonych, mięs z grilla, a także specjalności kuchni „bartnickiej” – piernika miodowego o wdzięcznej nazwie „Vigor”, którego nazwa jest nazwą gatunku pszczoły miodnej, słynącej z dużej odporności i pracowitości.
-
Wypić zgodnie z polską tradycją, grzańca z miodu pitnego „Bartnik”, który otrzymał Srebrny Medal w Republice Południowej Afryki, podczas Międzynarodowego Kongresu Pszczelarzy „Apimondia” 2001,
-
możliwość wykonania profesjonalnych zdjęć okolicznościowych (np. ślubnych) w pomieszczeniach Muzeum lub w pięknej scenerii parku muzealnego
-
możliwość skorzystania z noclegów o wysokim standardzie
-
organizowanie innych imprez na życzenie klientów, po wcześniejszej rezerwacji i uzgodnieniu kosztów, Muzeum bowiem dostosowuje się do możliwości finansowych zamawiającego.
Muzeum/ Goście indywidualni
Muzeum przewiduje również ciekawą ofertę dla osób indywidualnych.
-
zwiedzanie strusiarni i stajni hucułów oraz kucyków
-
przejażdżki konne
-
wędkowanie w stawie parkowym
-
dzieciom zabawy w „Pszczelej wiosce”
-
w zimie kulig połączony wedle życzeń klientów z grillem, ogniskiem i pieczeniem kiełbasy
-
skosztować wspaniałych przysmaków, przygotowanych na miejscu: imponujących rozmiarów chleba domowego, smalcu własnej roboty, ogórków kiszonych, mięs z grilla, a także specjalności kuchni „bartnickiej” – piernika miodowego o wdzięcznej nazwie „Vigor”, którego nazwa jest nazwą gatunku pszczoły miodnej, słynącej z dużej odporności i pracowitości.
-
Wypić zgodnie z polską tradycją, grzańca z miodu pitnego „Bartnik”, który otrzymał Srebrny Medal w Republice Południowej Afryki, podczas Międzynarodowego Kongresu Pszczelarzy „Apimondia” 2001,
-
możliwość wykonania profesjonalnych zdjęć okolicznościowych (np. ślubnych) w pomieszczeniach Muzeum lub w pięknej scenerii parku muzealnego
-
możliwość skorzystania z noclegów o wysokim standardzie
-
organizowanie innych imprez na życzenie klientów, po wcześniejszej rezerwacji i uzgodnieniu kosztów, Muzeum bowiem dostosowuje się do możliwości finansowych