Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem
Chrupiące i smaczne, sprawdzają się jako przekąska solo, ale także jako dodatek do obiadu czy mięs z grilla.
Co potrzebujesz:
- 500 g ziemniaków w mundurkach
- 3 łyżki chilli w miodzie
- 4 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mieszanki ziół rozmarynu, tymianku, oregano i bazylii
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować i pokroić wzdłuż w ósemki. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować przez 5 min. Po tym czasie odcedzić wodę i pozostawić je do wystudzenia. W misce połączyć pozostałe składniki i dokładnie natrzeć wystudzone ziemniaki. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 25 -35 min minut.
Sprawdzają się na zimno i na ciepło.