Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem

Pieczone ziemniaczki z miodem i parmezanem

Chrupiące i smaczne, sprawdzają się jako przekąska solo, ale także jako dodatek do obiadu czy mięs z grilla.

3-4 os. 20 - 25 min


Co potrzebujesz:

  • 500 g ziemniaków w mundurkach
  • 3 łyżki chilli w miodzie
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mieszanki ziół rozmarynu, tymianku, oregano i bazylii
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Ziemniaki wyszorować i pokroić wzdłuż w ósemki. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować przez 5 min. Po tym czasie odcedzić wodę i pozostawić je do wystudzenia. W misce połączyć pozostałe składniki i dokładnie natrzeć wystudzone ziemniaki. Wstawić do nagrzanego  do 200 stopni piekarnika. Piec 25 -35 min minut.

Sprawdzają się na zimno i na ciepło.