Panierowane plastry cukinii z fetą i miodem Panierowane plastry cukinii z fetą i miodem

Panierowane plastry cukinii z fetą i miodem

Szybka przekąska na każdą okazję

3-4 os. 20 - 25 min


Co potrzebujesz:

  • 1 cukinia
  • 50 g sera feta
  • miód
  • masło klarowane do smażenia
  • Panierka:
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki panierki panko

Sposób przygotowania:

Cukinię kroimy w średniej grubości plastry.
Przygotowujemy panierkę w osobnych miseczkach – mąka, jajko i panierka panko (można ją zrobić samemu mieląc
podsuszone kromki chleba z solą i pieprzem)
Obtaczamy po kolei plastry cukinii tak, aby panierka dobrze okleiła warzywo.

Smażymy plastry na patelni na maśle klarowanym, aż do uzyskania pięknego, złotego koloru.

Usmażone plastry cukinii układamy na talerzu. Posypujemy pokruszonym kozim serem fetą, polewamy miodem.