Marynata do mięs Marynata do mięs Marynata do mięs Marynata do mięs Marynata do mięs Marynata do mięs

Marynata do mięs

Zdrowsza alternatywa dla gotowych marynat. Dodaje potrawom delikatną ostrość i kruchość. Dzięki prostym składnikom idealnie komponuje się z każdym rodzajem mięs.

3-4 os. 15 - 20 min


Co potrzebujesz:

  • 500 g mięsa (karkówki, żeberek itp.)
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki chili w miodzie

Sposób przygotowania:

Miód, musztardę oraz sos sojowy łączymy ze sobą. Karkówką kroimy ma 4 grube plastry, każdy z nich delikatnie rozbijamy, Mięso dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum 2,5 godziny. Po tym czasie karkówka jest gotowa do grillowania.

Dla głębszego smaku można dodać kolorowy pieprz.