Płynne złoto prosto z Kanady!

Data: 24.04.2025

Kategoria:

Aktualności

Płynne złoto prosto z Kanady!

Syrop Klonowy znany od wieków pochodzi z okolic Ameryki i zawiera wiele cennych składników i minerałów!

Największym producentem syropu klonowego jest Kanada. W tym kraju syrop klonowy produkowany jest z soku wszystkich gatunków klonu:

  • cukrowego
  • czarnego
  • czerwonego
  • srebrzystego

Naturalny syrop klonowy, to odparowany sok z klonu. Późną zimą lub wczesną wiosną drzewa wytwarzają więcej skrobi, a ona przekształcana jest w soku na sacharozę - stąd słodki smak syropu

Od lat stosuje się go do wielu dań - nie tylko słodkich, ale również wytrawnych

Zastosowanie:

  • Polewy: Do naleśników, gofrów, placuszków, lodów, jogurtów i owoców
  • Jako Słodzik: Do kawy, herbaty, lemoniady, smoothie i innych napojów
  • Dodatek do wypieków i deserów: W ciastach, ciasteczkach, cukierkach i lizakach
  • Dodatek do owoców, lodów, ciast i innych deserów a także do płatków śniadaniowych, owsianki i innych śniadań

na wytrawnie:

  • Sosy: Do mięs, sałatek, warzyw, fasoli i ziemniaków
  • Marynaty: Do pieczonych lub grillowanych mięs, takich jak karkówka lub kurczak

Inne:

  • Kosmetyka: Może być stosowany jako nawilżający i regenerujący składnik kosmetyków
  • Alternatywa dla cukru: Można go stosować jako zamiennik cukru