
Data: 24.04.2025
Kategoria:
Aktualności
Płynne złoto prosto z Kanady!
Syrop Klonowy znany od wieków pochodzi z okolic Ameryki i zawiera wiele cennych składników i minerałów!
Największym producentem syropu klonowego jest Kanada. W tym kraju syrop klonowy produkowany jest z soku wszystkich gatunków klonu:
- cukrowego
- czarnego
- czerwonego
- srebrzystego
Naturalny syrop klonowy, to odparowany sok z klonu. Późną zimą lub wczesną wiosną drzewa wytwarzają więcej skrobi, a ona przekształcana jest w soku na sacharozę - stąd słodki smak syropu
Od lat stosuje się go do wielu dań - nie tylko słodkich, ale również wytrawnych
Zastosowanie:
- Polewy: Do naleśników, gofrów, placuszków, lodów, jogurtów i owoców
- Jako Słodzik: Do kawy, herbaty, lemoniady, smoothie i innych napojów
- Dodatek do wypieków i deserów: W ciastach, ciasteczkach, cukierkach i lizakach
- Dodatek do owoców, lodów, ciast i innych deserów a także do płatków śniadaniowych, owsianki i innych śniadań
na wytrawnie:
- Sosy: Do mięs, sałatek, warzyw, fasoli i ziemniaków
- Marynaty: Do pieczonych lub grillowanych mięs, takich jak karkówka lub kurczak
Inne:
- Kosmetyka: Może być stosowany jako nawilżający i regenerujący składnik kosmetyków
- Alternatywa dla cukru: Można go stosować jako zamiennik cukru