„Przez rozsądek do… kuchni”

Data: 01.01.2014

Kategoria:

Aktualności

„Przez rozsądek do… kuchni”

Nie tylko do kuchni ale też do zdrowia, bo tegoroczna, nietypowa zima sprzyja chorobom wirusowym, którym coraz częściej towarzyszą różne powikłania.

Miód i produkty pszczele od wielu tysiącleci stanowiły nie tylko pokarm człowieka. Wykorzystywane były jako domowe leki, zwalczające dolegliwości, budujące odporność, a więc pozwalające cieszyć się zdrowiem przez okrągły rok.
Właśnie w okresach sprzyjających przeziębieniom i grypom powinniśmy sięgać po miód jak najczęściej.

Zapraszamy do obejrzenia programu poradnikowego emitowanego przez TVP Bydgoszcz. Tym razem autorzy Jerzy Kamiński – realizator i Dagmara Wróblewska – prowadząca (z zawodu dietetyk) odwiedzili „Sądeckiego Bartnika”.

Janusz Kasztelewicz przedstawia w nim  zdrowotne zalety miodów odmianowych.

Jak powstaje miód? Jakie są jego właściwości? Jak i gdzie kupować miód? Płynny, czy skrystalizowany? Jak powinien być on oznaczony? Również odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdą Państwo oglądając program.