„Kuchnia z Okrasą” w Sądeckim Bartniku

Data: 09.06.2009

Kategoria:

Aktualności

„Kuchnia z Okrasą” w Sądeckim Bartniku

Zapraszamy do obejrzenia wszystkich, którzy chcą poznać tajniki wykonania dwóch niezwykłych dań, jakie znany kucharz przygotowywał w równie niezwykłej scenerii.
Kuchnia z Okrasą – Z sądeckiego miodu

„Tym razem Karol Okrasa odwiedza gospodarstwo pasieczne na Sądecczyźnie w Stróżach koło Grybowa. Gospodarz, Janusz Kasztelewicz, oprowadza widzów po gospodarstwie, a także pokazuje Muzeum Pszczelarstwa, które otworzył w swojej pasiece.
W menu dwa dania: truskawki w miodzie pitnym z suszonymi pomidorami i ciastkiem gryczanym oraz polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie z glazurowanymi owocami.” – czytamy w opisie programu zamieszczonym na stronie Telewizji Polskiej