Menu:
Na powitanie Gości czarka miodu pitnego na ciepło
Godz. 19.00 Kolacja sylwestrowa;
- zupa krem z dyni z grzankami
- warkocz z polędwicy i piersi indyczej na sosie leśnym,
schab z ananasem i konfiturą z derenia podane z ziemniakami i rozmaitymi surówkami
Deser Sylwestrowa Fantazja
Gorące dania nocne;
- kurczak w jogurcie z miodem i imbirem, podany z winnymi gruszkami, bukietem warzyw oraz opiekanymi ziemniaczkami
- barszcz czerwony z kulebiakiem
Bufet z daniami gorącymi;
- gęś pieczona po staropolsku, faszerowana kaszą i bakaliami
- szynka pieczona w miodzie na kiszonej kapuście
- misa pierogowa /ruskie, z mięsem , z kapustą i grzybami/
- śliwki suszone zapiekane w boczku
- żeberka z kminkiem
- żurek z prawdziwkami i białą kiełbasą
Bufet z przekąskami zimnymi;
- schab zakrawany boczkiem
- rolada z indyka ze szpinakiem
- karczek pieczony w ziołach
- wędliny
- karp w galarecie
- deski serów /żółte, wędzone, z pleśnią, kulki mozzarelli, oscypki…/
- śledzie na pierzynce z jabłek i cebuli w puszystej śmietanie
- galaretki drobiowe z whisky
- pieczarki faszerowane
- babeczki z kruchego ciasta z farszem z mięsa i kurzych wątróbek
- różne sałatki i sosy
- kiełbasa domowa
- pasztet z żurawiną
- smalec
- kiszone ogórki
- miód
Słodkości;
- świąteczny makowiec drożdżowy
- sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową
- piernik staropolski
- różne kruche ciasteczka
- owoce
Napoje: kawa, herbata, soki; z kwiatu białego buz, pomarańczowy, z czarnej porzeczki jabłkowy, napój miodowo – miętowy, woda mineralna.
Alkohol: wódka 0,5 l na parę oraz lampka szampana o północy
O północy – pokaz sztucznych ogni
Słodka niespodzianka na Do widzenia z Noworocznymi Życzeniami
Podczas nocy Sylwestrowej czynny będzie bar alkoholowy /dodatkowo płatny/
Cena balu sylwestrowego; 200 zł/osoba
Cena z noclegiem 250 zł + Noworoczne śniadanie gratis
Wszystkich Gości Sylwestrowych zapraszamy w Nowy Rok na zwiedzanie Muzeum i Skansenu Pszczelarskiego z przewodnikiem – gratis
Rezerwacja pod nr tel. 784-916-326, 018 414 05 77, 018 445 18 82
Potwierdzeniem przyjęcia rezerwacji jest wpłata gotówki w Restauracji Bartna Chata (Stróże 235) lub wpłata na konto bankowe; BGŻ o/Nowy Sącz 92 2030 0045 1110 0000 0024 2210 z dopiskiem Sylwester