Bal Sylwestrowy u Bartnika 2011/2012

Data: 01.01.1970

Kategoria:

Aktualności

Bal Sylwestrowy u Bartnika 2011/2012

Menu:

Na powitanie Gości czarka miodu pitnego na ciepło

Godz. 19.00 Kolacja sylwestrowa;

  • zupa krem z dyni z grzankami
  • warkocz z polędwicy i piersi indyczej na sosie leśnym,
    schab z ananasem i konfiturą z derenia podane z ziemniakami i rozmaitymi surówkami

Deser Sylwestrowa Fantazja

Gorące dania nocne;

  • kurczak w jogurcie z miodem i imbirem, podany z winnymi gruszkami, bukietem warzyw oraz opiekanymi ziemniaczkami
  • barszcz czerwony z kulebiakiem

Bufet z daniami gorącymi;

  • gęś pieczona po staropolsku, faszerowana kaszą i bakaliami
  • szynka pieczona w miodzie na kiszonej kapuście
  • misa pierogowa /ruskie, z mięsem , z kapustą i grzybami/
  • śliwki suszone zapiekane w boczku
  • żeberka z kminkiem
  • żurek z prawdziwkami i białą kiełbasą

Bufet z przekąskami zimnymi;

  • schab zakrawany boczkiem
  • rolada z indyka ze szpinakiem
  • karczek pieczony w ziołach
  • wędliny
  • karp w galarecie
  • deski serów /żółte, wędzone, z pleśnią, kulki mozzarelli, oscypki…/
  • śledzie na pierzynce z jabłek i cebuli w puszystej śmietanie
  • galaretki drobiowe z whisky
  • pieczarki faszerowane
  • babeczki z kruchego ciasta z farszem z mięsa i kurzych wątróbek
  • różne sałatki i sosy
  • kiełbasa domowa
  • pasztet z żurawiną
  • smalec
  • kiszone ogórki
  • miód

Słodkości;

  • świąteczny makowiec drożdżowy
  • sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową
  • piernik staropolski
  • różne kruche ciasteczka
  • owoce

Napoje: kawa, herbata, soki; z kwiatu białego buz, pomarańczowy, z czarnej porzeczki jabłkowy, napój miodowo – miętowy, woda mineralna.

Alkohol: wódka 0,5 l na parę oraz lampka szampana o północy

O północy – pokaz sztucznych ogni

Słodka niespodzianka na Do widzenia z Noworocznymi Życzeniami

Podczas nocy Sylwestrowej czynny będzie bar alkoholowy /dodatkowo płatny/

Cena balu sylwestrowego; 200 zł/osoba
Cena z noclegiem 250 zł + Noworoczne śniadanie gratis

Wszystkich Gości Sylwestrowych zapraszamy w Nowy Rok na zwiedzanie Muzeum i Skansenu Pszczelarskiego z przewodnikiem – gratis

Rezerwacja pod nr tel. 784-916-326, 018 414 05 77, 018 445 18 82

Potwierdzeniem przyjęcia rezerwacji jest wpłata gotówki w Restauracji Bartna Chata (Stróże 235) lub wpłata na konto bankowe; BGŻ o/Nowy Sącz 92 2030 0045 1110 0000 0024 2210 z dopiskiem Sylwester