Data: 11.08.2021
Kategoria:
Aktualności
Cud Miód i kakao
Mówiliśmy, że szykujemy kolejną nowość – tym razem dłuuuuugo wyczekiwany: cud miód i kakao!
Przy każdym naszym cud miodzie ostrzegamy, że będziecie go wyjadać prosto ze słoika – tym razem GWARANTUJEMY, że będziecie go wyjadać prosto ze słoika my nie potrafimy inaczej ale CUD MIÓD I KAKAO NIE PYTA. CUD MIÓD I KAKAO ROZUMIE
Cud miód i kakao towarzyszy nam już wszędzie – przy śniadaniu, w pracy, na wycieczce rowerowej i off-roadowej, na pikniku, przy porannej kawce i przy podwieczorku itd. Nie bierzemy go tylko do pasieki, bo nasza zachłanność nam nie pozwala – pszczoły mogłyby w nim zasmakować Jego testowanie trwało długo, bo każdy chciał wypróbować go baaaaardzo dokładnie
Ale już jest! w sklepie online i Miodowej Spiżarni
Kakao jest głównym składnikiem każdej czekolady oraz smakołyku dla małych i dużych. Ziarna kakaowca trafiły do Europy za sprawą Krzysztofa Kolumba i na stałe zagościły w naszych domach. Czym dokładnie jest kakao ?
Kakao to proszek powstały z nasion kakaowca (główny składnik czekolady). Nasiona zostają poddane kilku zabiegom w celu wydobycia esencji smaku, zapachu oraz cennych właściwości odżywczych: czyszczenie, sortowanie, fermentacja, prażenie, łuszczenie, rozdrobnienie i odtłuszczenie. Odtłuszczenie jest bardzo ważne w celu zmniejszenia kaloryczności oraz zwiększenia zdrowotności. Następnie kakao zostaje poddane procesowi mielenia w drobny proszek.
Kakao to bomba przeciwutleniaczy, witamin, mikroelementów chroniących nasz organizm przed czynnikami chorobotwórczymi. Zawarte w kakao polifenole obniżają ciśnienie krwi w organizmie, zwiększają przepływ krwi do mózgu, poprawiają pamięć oraz koncentrację. Nazywane jest często Afrodyzjakiem. Są różne rodzaje kakao – my wybraliśmy najlepiej pasujące do miodu wielokwiatowego. Pyszne, czekoladowe o wyrazistej barwie i aromatyczności, a zarazem o obniżonej zawartości tłuszczu. W celu podbicia egzotyczności i nietuzinkowości naszego produktu dodaliśmy do niego syrop daktylowy. Idealnie komponujący się z pysznym kakao oraz miodem prosto z pasieki. Daktyle są znakomitym źródłem antyoksydantów, błonnika pokarmowego, cukrów prostych, źródłem energii oraz dobrego samopoczucia. Regulują procesy trawienia, mają mnóstwo witamin oraz mikroelementów niezbędnych do zachowania zdrowia.
Dodając powyższe składniki do naszego miodu wielokwiatowego uzyskaliśmy:
- bombę smaku pełną energii oraz zdrowotności
- naturalny zamiennik nutelli oraz wszelkich niezdrowych przekąsek
- dodatek do napojów, śniadań, wypieków, tostów, kanapek, ciasteczek, przekąsek między posiłkami, biszkopcików…
- źródło błonnika oraz naturalnie występujących cukrów, żelaza, magnezu, wapnia, fosforu, cynku, potasu oraz witamin.