Dietetyczne ciasteczka miodowe



Składniki:
10 dag miodu, 20 dag masła lub oliwy, 3 jaja, 35 dag mąki pszennej, 15 dag otrąb pszennych
sól do smaku.

Wykonanie:
Mąkę i otręby wymieszać, dodać masło, miód i jaja, ciasto dobrze zagnieść, a następnie rozwałkować na grubość ok. pół centymetra.
Małą szklaneczką wykroić okrągłe placuszki, ułożyć na wysmarowanej lekko woskiem blasze.
Powierzchnię ciasteczek powlec rozkłóconym żółtkiem i piec w średnio nagrzanym piekarniku.
Dietetyczne ciasteczka miodowe ułatwiają trawienie, pobudzają ruchy robaczkowe jelit i regulują pracę układu pokarmowego.
Copyright © 1997-2024 Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" sp. z o.o. (dawniej Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" Janusz Kasztelewicz)
Sądecki Bartnik na