Miód: odżywia leczy pielęgnuje

Niniejsza książka jest skierowana do wszystkich, którzy chcieliby wiedzieć, jak na przestrzeni wieków patrzono na zdrowotne działanie miodu, jak przekazywano sobie tę wiedzę, wreszcie w jaki sposób ocenia się zalety produktu pszczelego z dzisiejszego punktu widzenia oraz jaką rolę odgrywa miód w obecnym żywieniu.

Są tu informacje na temat powstawania miodu, jego składu, wartości odżywczych, pielęgnacyjnych i zdrowotnych, a także prawidłowego przechowywania i możliwości spożycia. Książka zawiera również przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: dania główne, ciasta, desery, napoje dla dorosłych oraz dzieci.

Tę książkę polecamy nie tylko pszczelarzom, ale także wszystkim, którzy chcą wiedzieć więcej na temat miodu i jego właściwości zdrowotnych.

Copyright © 1997-2024 Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" sp. z o.o. (dawniej Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" Janusz Kasztelewicz)
Sądecki Bartnik na