Sklep internetowy |
- O firmie/Sądecki Bartnik
- Oferta/nasze produkty i usługi
- Zwiedzanie /zapraszamy do nas
- Sklep/oszczędzaj – kupuj online
- Bartnik TV/platforma video
- Kontakt/wybierz dogodną formę
Słodki nektar produkowany z rdzenia roślin agawy, występujących naturalnie w Meksyku. Syrop z agawy znalazł zastosowanie głównie w sztuce kulinarnej jako zamiennik cukru.
Głównymi cukrami występującymi w nektarze są fruktoza i glukoza, dzięki czemu charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, który wynosi zaledwie 15, a jest aż trzy razy słodszy od rafinowanego cukru. Fruktoza w nim obecna (90%) wchłania się nieco wolniej niż glukoza (10%), co jest ważne dla diabetyków, bo pozwala uniknąć bardzo gwałtownego wzrostu glikemii.
Świetnie nadaje się do deserów i napojów.
Dostępny w Miodowej Spiżarni i w sklepie online.