Restauracja Bartna Chata kulinarnym ambasadorem Małopolski

 Gospodarstwo pasieczne „Sadecki Bartnik” aktywnie uczestniczy w rozwoju rynku i promocji żywności naturalnej Małopolski.

13 sierpnia br. w Kopalni Soli Wieliczka nasza Restauracja "Bartna Chata" została przyjęta do grona członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska.

Ceremonia wręczenia certyfikatów miała miejsce w Komorze Drozdowice w Kopalni Soli w Wieliczce.

Certyfikaty otrzymało dwunastu producentów naturalnych i ekologicznych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu.

- Małopolska jest fantastyczna pod każdym względem. Dziedzictwo kulturowe zderza się z dziedzictwem kulinarnym – to unikatowa cecha Małopolski– mówił wicemarszałek Wojciech Kozak, który osobiście wręczał certyfikaty.

Podmioty przyjęte do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska są również członkami Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego założonej w 1995 r.

Certyfikaty otrzymali:

1. Agro-Wit Agnieszka Malinowska,
2. Fasolowe Królestwo Babci i Wnuków Janina Molek,
3. Gawor - Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor,
4. Gospodarstwo Pasieczne Sądecki Bartnik, Restauracja Bartna Chata
5. Gospodarstwo Pasieczne Pasieka u Kiejdów,
6. Kopalnia Soli Wieliczka S.A.,
7. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Limanowej,
8. P.P.U.H. Tłocznia Maurer, Krzysztof Maurer,
9. Przetwórstwo Mięsne Płatek Spółka Jawna,
10. Pstrąg Ojcowski Magdalena Węgiel,
11. Tłocznia Owoców Pawłowski, Antoni Marcin Pawłowski,
12. Winnica Zadora.

Członkostwo w sieci jest przyznawane na rok. 

 

le_sm6_sm5_sm
4_sm1_sm2_sm
Copyright © 1997-2015 Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" sp. z o.o. (dawniej Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" Janusz Kasztelewicz)
Sądecki Bartnik na