Miód – Złoty cud natury


"Miód - Złoty cud natury" to fascynująca historia miodu - od starożytności po współczesność. Autorzy uchylają rąbka tajemnicy, kryjącej się w ulu i opisują życie pszczół oraz niezwykły proces powstawania miodu. Odkrywają, co jadali nasi przodkowie, którzy chętnie sięgali po miód, aby wzbogacić swoją kuchnię i smak potraw. Przedstawiają również miodowe medykamenty i sposoby leczenia miodem.

Książka zawiera ponad dwieście przespisów na dania, wypieki, przetwory, nalewki i miody pitne. Kilkanaście z nich przygotowali specjalnie dla potrzeb tej książki znani szefowie kuchni.

A wszystko zilustrowane nastrojowymi zdjęciami kwitnących pól, łąk i sadów, z których pszczoły zbierają nektar, magicznego piękna pasiek i starych drewnianych uli.
Copyright © 1997-2024 Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" sp. z o.o. (dawniej Gospodarstwo Pasieczne "Sądecki Bartnik" Janusz Kasztelewicz)
Sądecki Bartnik na